Jorma Joppe Talikka Oikeudenmukaisuus!

PUHE HAUHON MUSTILASSA VALKEAKOSKEN NAISKOMPPANIAN HAUDALLA.

  • Valkeakosken Naiskomppanian Hauta
    Valkeakosken Naiskomppanian Hauta
  • Lato jossa tytöt raiskattiin
    Lato jossa tytöt raiskattiin

PUHE 29.4.2018 HAUHON MUSTILASSA VALKEAKOSKEN NAISKOMPPANIAN HAUDALLA.

 

Olemme paikalla jossa Valkoiset terroristit murhasivat vapunpäivänä 1918, kolmekymmentäkuusi (36)punakaartilaista 15-23vuotiasta tehtaantyttöä, joita myös Valkeakosken naiskomppaniaksi kutsutaan, heidät pantiin kaivamaan oma hautansa. Tässä murhapaikassa on jotain erilaista, tämä on kummallisen syrjässä, kirkollekin matkaa yli 10kilometriä. Ammuttavat on kuljetettu yllättävän kauas tieltä, n.½ kilometrin päähän. Aivan kuin murhaajien omaatuntoa olisi alkanut vihloa.

Koko luokkasodan ajan nämä työläisneitoset olivat liikkuneet yhdessä ja kerrotaan, että heillä oli kova aatteen palo ja luja usko paremman maailman voittoon. Muutamaa päivää ennen murhaansa Valkeakosken naiskomppania vielä oli rynnistänyt joukkojen  kärjessä alvettulan sillan yli, pian sen jälkeen punaiset joutuivat Tuuloksessa kiivaaseen taisteluun saksalaisten joukkojen kanssa ja saksalaiset kokivat sodan pahimman tappionsa. Taistelun jälkeisessä kaaoksessa Valkeakosken naiskomppania jäi saksalaisten vangiksi 29 huhtikuuta 1918.

Seuraavana päivänä saksalaiset luovuttivat vangit suomalaisille valkoisille.

Naisia ei kuitenkaan kuljetettu Valkeakoskelle tai muuhun isompaan taajamaan joihin punavankeja koottiin. Heidät vietiin syvälle metsään ja edessä oli synkkää korpea.

Matkalla vartijat ja naisvangit yöpyivät ladossa. Mitä yön aikana tapahtui? Kukapa sen tietää, mutta merkit ovat todella pahat, sillä on kerrottu tuskanhuudoista, joka ladolta kuuluvana täytti tuon yön.

Seuraavan päivän aamuna naiset tuotiin pellon reunaan ja heidät pantiin kaivamaan oma hautansa. Kaikki 36 teloitettiin ampumalla, ehkä jostain vielä löytyy se paperi, jossa paljastuu, kenelle saksalaiset luovuttivat naisvangit ja nämä valkoiset pyövelit saadaan tietoomme, mutta murha ei vanhene koskaan.

Suuri kiitos Valkeakosken naiskomppanian tytöille uhrauksistanne hyvinvointi yhteiskunnan eteen, jota taas valkoinen terrori polkee häikäilemättömästi alas.

Jouni K. Kemppaisen teksti v.2008 lähteenä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Hyvää Vappua kaikille seuraavaa rähinää odotellessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei olisi kannattanut ruveta pyssysille ja aloittaa verenvuodatusta typerillä "aatteen paloilla".

Käyttäjän meeviren kuva
Matti Viren

On ilmeisesti liian vaikeaa ymmärtää sitä yksinkertaista totuutta, että ilman kapinaa laillista hallitustua vastaan yksikään ihminen ei olisi kuollut. Ei yksikään. Jos syyttävä sormi pitää jonnekin osoittaa, kannattaisi varmaan aloittaa Otto-Wille Kuusiesta, Kulllervoa Mannerista ja Edward Gyllingistä, jotka tämän helvetin päästivät valloilleen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #4

En tiedä, oliko tuo jonkinlainen vastaus siihen, että kirjoitin, että sosialistien ei olisi pitänyt ryhtyä kapinoimaan laillista hallitusta vastaan. Jos oli, niin Viren ei sitten ollut ymmärtänyt, mitä tarkoitin. No, se siitä.

Nykyään tunnutaan vääristelevän Mannerheimin päiväkäskyä, jossa tämä määrää ottamaan vangiksi "harkinnan mukaan". On helppo tulkita tuo päin vastoin kuin se pitäisi: vangitaan tai päästetään kotiin, kun punaiset olivat jo koko talouden pilanneet niin töitä olisi pitänyt tehdä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Rikokset eivät tule oikeutetuksi sillä että joku on noussut laillista esivaltaa vastaan. Tämä yksinkertainen asia näyttää menevän yli ymmärryksen. Myös Max Jussilalta, kuten kovin moniilta muiltakin.

Laiton teloitus on ehdottomasti laiton teloitus, tekipä sen punainen tai valkoinen. Näin yksinkertainen asia ei vielä sadan vuodenkaan jälkeen valkene useimmille tämän blogitelstin kommentoijille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Älähän läksytä, vaikka koturnit on korkeat. Mikään kommentissani ei indikoi, että jollain tavoin hyväksyisin summaariset teloitukset. Johtopäätös on täysin omasi ja väärä.

Jatkuva valkoisen puolen tekojen esille tuominen ja niillä mässäily on vastenmielistä kun muistaa taustat. Kapinan aloittaneella ja sen hävinneellä puolella näyttää olevan korkea asema nykyisessä uhrirankingissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Suuri kiitos Valkeakosken naiskomppanian tytöille uhrauksistanne hyvinvointi yhteiskunnan eteen, jota taas valkoinen terrori polkee häikäilemättömästi alas"

Mitä olivat naiskomppanian uhraukset hyvinvointiyhteiskunnan eteen? Valkoisesta terrorista tuskin voidaan yleisesti puhua, valtaosa punavangeista kai sentään tuomittiin kenttäoikeuksissa? Vankien ampuminen on tietenkin sotarikos.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Kenen tässä pitäisi nyt tuntea syyllisyyttä. Aseelliseen punakapinaan osallistuneilla punakaartilaisilla niin tehtaan tytöillä kuin neitokaisilla oli hävittyn kapinan surkeatakin surkeampi kohtalo.
Punakaartilaiset oli agitaattoreiden uhreja harhaan johdettuja joihin kohdistunut armoton kosto ei ole mitenkään puolusteltavissa mutta mitä lisäarvoa nyt sadan vuoden päästä on saatavilla.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Lisäarvo voisi olla se, että viimeinkin punaiset TUNNUSTAISIVAT OLEENSA VÄÄRÄSSÄ eivätkä aina vain syyttäisi valkoisia siitä, että kapinaan osallistuneita tuomittiin kuolemaan.

Totta kai ylilyöntejä tapahtui valkoisten taholta, mutta vielä en ole kuullut yhdenkään punaisen katuneen osallistumistaan kapinaan laillista yhteiskuntaa vastaan, päinvastoin, tässäkin blokissa Valkeakosken naiskomppaniaa ylistettiin uhrauksista hyvinvointiyhteiskunnan eteen.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Eivät punaiset naiset tai miehet olleet mitään uhreja. He taistelivat vallasta, ja hävisivät. Suomi on sellainen kuin se on.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kyllä he siinä mielessä olivat uhreja, että heidät vedettiin kapinaan, joka lopulta koitui heidän kohtalokseen. Kuinka moni sitä oikeasti halusi, ei kai ole tiedossa. Sen sijaan tiedossa on se, että heidät kapinaan vetäneet livistivät Pietariin vieden mukanaan Suomen Pankin valuttavarannon jonka turvin alkoivat viettää ylellistä elämää Pietarin parhaissa hotelleissa ja ravintoloissa. Kun johtajat kylvivät tuulta, rivimiehet ja -naiset joutuivat niittämään se synnyttämän myrskyn.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Okey. Mä ymmärrän mielipiteesi sekä tapahtumien, mielipiteiden, että syyllisten osalta. Onnittelen valveisuuttanne.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kaikki eivät olleet vapaaehtoisia, kts. kommenttini.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Riippuu vähän kummalta puolen nimitellään terroristiksi. Sotaan tarvitaan aina kaksi osapuolta ja mikäli friidujen puoli olisi voittannut, meillä oltaisiin luettu Pravdaa ja Izvestijaa reipas viiskeet vuotta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei ole jostakin syystä edes muistomerkkiä saati sitten pidetty puheita Noormarkun Koliahteella.
https://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/bind...

Käyttäjän JuhaKovanen kuva
Juha Kovanen

Jos saa arvata edellä esiintyvien kommentaattoreiden arviota hyvinvointiyhteiskunnan tilasta tänään:
Ei mitään syytä huoleen eikä syytä kapinida Sipilän hallituksen sosiaalipoliittista linjaa vastaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hehheh, puhutaan hieman eri aiheesta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Anneli Kanto on kirjoittanut dokumentaarisen romaanin Sotaruusut vuonna 2008. Kirjan aiheena on kyseinen Valkeakosken naiskaarti.

Kirjaa voi lämpimästi suositella kaikille.

P.S. Hämeenlinnalainen Marjatta Tuomisto on perehtynyt aiheeseen perusteellisesti ja hänen tutkimustensa perusteella mitään näyttöä raiskauksista ei ole. Teloittajien nimetkin ovat osin tiedossa ja kerrottu julkisuuteen ilman etunimeä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös sekä valkokaartiin, että punakaartiin pakotettu vanhan asevelvollisuuslain nojalla?

Ainakin valkoiset murhasivat aseistakieltäytyjiä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Vai niin, onko jotakin viitettä tähän?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomen laillinen hallitus käytti vuoden 1876 asevelvollisuuslakia kootessaan armeijaansa alkuvuodesta 1918.

Punakaarti puolestaan käytti rahapalkkaa houkuttimena eli voidaan todeta kyseessä olleen palkka-armeija.

Aseistakieltäytyjien murhat, jos niitä yleensä on tapahtunut, ovat yksittäistapauksia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

http://akl-web.fi/antimilitaristi/2018/1/Kymmeni_s...

Kyllä se oli järjestelmällistä.

Tietääkseni punkaartikin vetosi samaan lakiin, ts. punakaartiin pakotettiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Tässä nyt on enemmän kyse asevelvollisuudesta kieltäytymisestä kuin aseistakieltäytymisestä.

Puna-aatteen omaksunut asevelvollinen ei kaihtanut tarttua aseeseen punaisten puolella vaikka ei mennytkään laillisen hallituksen järjestämiin kutsuntoihin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Olen viime aikoina huvittuneena seurannut näitä keskusteluja 1918 tapahtumista. Kovin vähissä on useimmilla ymmärrys, eikä tietoakaan ole kuin alle 5 % luulon määrään verrattuna.

Rikokset ovat rikoksia. Se on fakta, joka ei muutu selittelemällä miksikään. Ei vaikka kuinka valkosia oltaisiin tai valkoisista polveuduttaisiin.

Ilmeisesti minutkin voitaisiin some-tuomiolla teloittaa, koska jotkut esivanhempani kääntyivät laillista esivaltaa vastaan?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Sotarikos on rikos ja se ei siitä muuksi muutu. Naisia, jotka lähtivät kantamaan asetta, pidettiin todennäköisesti fanaatikkoina ja se ratkaisi ilmeisesti myös heidän kohtalonsa.

Mikäli sota oli hävitty, meitä olisi odottanut ennen pitkää sama kohtalo, jonka kohteeksi joutuivat Inkerin suomalaiset. Näiden joukossa oli paljon Suomesta Pietariin ja sen lähiympäristöön muuttaneita suomalaisia. Nämä asuivat siellä passilla, jonka uusivat vuosittain Suomen Pietarin passitoimistossa. He olivat samaan aikaan kirjoilla kotiseurakunnassaan Suomessa. Vallankumouksen tapahduttua sinne jääneiltä suomalaisilta otettiin aikaa myöten passit pois, jonka jälkeen oli vaikea tulla enää laillista tietä Suomeen. He jäivät sinne bolsevikkijärjestelmän vangiksi.

Suomi säilytti itsenäisyytensä ja siitä ei tullut sosialistivaltiota, joka olisi ennen pitkää sulautettu osaksi Neuvostoliittoa. Tätä samaa kohtaloa ei voinut torjua kapinalla laillista hallitusta vastaan, ei sisällissodalla, vaan Vapaussodalla.

Marsalkka Mannerheim kirjoittaa muistelmiensa loppusanoissa mm. seuraavaa:

”Se opetus, minkä ennen kaikkea tahtoisin painaa tulevan sukupolven tietoisuuteen, on tämä: eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihamiehen miekka, ja sisäiset riidat aukaisevat oven ulkoa tulevalle tungettelijalle.”

Mitä eripuraisempi maa on sisäisesti, sitä helpommin ulkopuolinen pystyy siihen vaikuttamaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Valkoisen terrorin uhrina kuoli 7370 ihmistä.

Punaisen terrorin uhrina kuoli 1424 ihmistä.

Molemmissa tapauksissa kyseessä olivat murhat.

Ilmeisesti minutkin voitaisiin some- tuomiolla teloittaa, koska jotkut esivanhempani eivät kääntyneet laillista esivaltaa vastaan ja kuuluivat näin enemmän murhatöitä tehneeseen osapuoleen ?

P.S. Se tosiasia, että valtionhoitaja Svinhufvud armahti valkoiset murhaajat ei ilmeisesti pyyhi pois verta valkoisten lahtareiden ja heidän jälkeläistensä käsistä ainakaan täällä somessa.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Lasten murhaaminen, raiskaaminen ja pedofilia on kaikissa olosuhteissa vakava RIKOS, ihmettelen että tälläinen saa vielä vuonna 2018 näinkin laajalti osaksensa "hyväksyntää"? Mutta asia ei vanhene koskaan, onneksi myös media alkaa herätä:

https://www.valkeakoskensanomat.fi/elamanmeno/1918...

Toimituksen poiminnat