Jorma Joppe Talikka Oikeudenmukaisuus!

LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

  • LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

LUOKKASODAN ALUSTA 99 VUOTTA JA AUSCHWITZIN KAUHUN PÄIVIEN LOPUSTA 72 VUOTTA!

Hämeenlinna/Janakkala

SKP:n Janakkalan ja Hämeenlinnan osastot ovat muistaneet toverihauta käynnein Auschwitzin vapautuksen ja Suomen sisällissodan alkamisen vuosipäiviä hyvin kauan ja niin teemme tänä vuonnakin, vaikka taas äärioikeisto nostaakin päätään, muun oikeiston kumartaessa hiljaa hyväksyvästi, kun jälleen luokkaristiriidat kärjistyvät sietämättömiksi ja rasismia naamioidaan, outojen termien ja raukkamaisten tekojen taakse.

- 99 vuotta sitten 27.1.1918 alkoi köyhyyteen ajettujen maanmiestemme ja -naistemme yritys saada itselleen oikeudenmukainen elämä, joka päättyi sotaan jossa kaatui noin 3500 valkoista ja noin 5500 punaista. Erillisiä, mutta sotaan liittyviä, väkivallantekoja oli tuhansia: punaiset surmasivat noin 1650 valkoista, kun taas valkoiset teloittivat noin 8380 punaista. Valkoisten vangeiksi joutui noin 80 000 ihmistä, joista kuoli noin 12 000.

Rasismi nostaa päätään!

Puolueosastoina muistutamme, että tänään päättyivät myös 72vuotta sitten Auschwitzin kauhun päivät.

- Natsien suorittama julma, raaka ja rikos ihmisyyttä vastaan tunnetaan yleisemmin nimellä holokausti. Natsit surmasivat lähes 6 miljoonaa juutalaista sekä 4-5 miljoonaa ihmisryhmää mm. slaaveja, serbejä, tshekkejä, italialaisia, puolalaisia, ukrainalaisia, ranskalaisia, romaneja, kristittyjä, jehovan todistajia, kommunisteja, anarkisteja, sosialisteja, homoseksuaaleja ja vammaisia holokaustin, joukkomurhien ja sadististen tappojen kautta. 10-11 miljoonaa uhria ei sisällä sotarintamalla taisteluissa kaatuneita, vaan siviiliuhreja, jotka joutuivat kuolemaan natsien raa'an ideologisen terrorin tähden.

Luokkaristiriidat ohitse?

Nyt pykätään pakkolakeja, joilla taas on lähdetty riistämään kaikkein heikoimpien oikeuksia, samalla sanotaan että maailma on muuttunut humaanimmaksi, demokraattisemmaksi, lojaalimmaksi ja solidaarisemmaksi.

- Näin uskottelee koko porvarillinen maailma. Luokkaristiriitojen aika on ohitse. Tätä samaa roskaa porvareitten mediat ovat jyystäneet ja jyränneet jo vuosikymmenet toivossa, että edes osa köyhistä uskoisi asian todella olevan niin.

- Osa on mennyt lankaan ja heitä voimme nimittää "kuolleiksi sieluiksi", joilla taas tehdään kauppaa. Mutta taistelun on jatkuttava sillä oikeuden mukainen maailma on mahdollinen, vielä tulee se päivä kun vastakkain asettelua ei enää todella ole. Toivomme sen päivän tulevan mahdollisimman pian!

Tervetuloa kanssamme muistamaan luokkajaon ja fasismin uhreja, ihmisyyden puolesta vainoja vastaan:http://hameensanomat.menoinfo.fi/hameenlinna/tapahtumat/kanta-hameen-kommunistien-kunniakaynnit-toverihaudoille/669327

 

Jorma Talikka.(Kuvat ja Teksti)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Blogisti kirjoittaa: "- 98 vuotta sitten 27.1.1918 alkoi köyhyyteen ajettujen maanmiestemme ja -naistemme yritys saada itselleen oikeudenmukainen elämä, joka päättyi sotaan jossa kaatui noin 3500 valkoista ja noin 5500 punaista. "

Oikeasti punaiset alottuvat kapinan laillista hallitusta vastaan V.I.Lenin yllyttämänä ja Neuvosto-Venäjä virallisesti aseistamana ja sen joukkojen avustamana. Työväenluokastakin vain osa osallistui kapinaan. Järjestynyt työväenliike ei ollut vuoteen 1918 mennessä tavoittanut kuin osan työväestöstä, joten yleisvaltakunnallisen näkökulman valitseminen ei ollut kovin vaikeaa. Siksi valkoiseen, hallituksen armeijaan kuului jo sodan alkuvaiheessa - ennen asevelvollisuuden tasoittavaa vaikutusta - työväestöä 20-25 %. Sota oli hyvin selkeästi taistelua demokraattisen suomalaisen yhteiskunnan ja Venäjän neuvostovallan leviämisen välillä. Eikä niinkään huonojen olojen puolesta taistelua, vaan sitä, että haluttiin "näyttää porvareille" ja ottaa heiltä Venäjän vallankumouksen malliin valta pois.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Asiaa Jori Kajanto!

Työväkeä oli valkoisten puolellakin ja paljon. Esimerkiksi torppareita ja näiden poikia taisteli yhtä paljon kummallakin puolella. Näkivät jotain hyvää "omassa" torpassaan. Kolhoosimeininki ei heitä houkutellut.

Ennen sodan alkua punaiset murhasivat vähintäänkin viisikymmentä valkoisiksi luokittelemaansa henkilöä. Valkoisten tekemiä murhia ei ollut tuolloin yhtäkään. Sodan lopun häviövihassaan punaiset polttivat Vammalan kauppalan, osan Vesilahtea ja kartanoita, jopa kirkkoja. Murhavimmasta puhumattakaan. Sitten ihmetellään miksi valkoiset kostivat. Syyn ja seurauksen laki siinä vain toteutui.
Valkoisten olisi pitänyt olla enkeleitä ettei minkäänlaista kostomentaliteettia olisi laillisen tuomitsemisen ohessa ollut. Toki kaikkea kostoa ei voida hyväksyä. Ihmisen raadollisuuden tietäen tämä oli täysin odotettua ja olisi pitänyt punaisten johdon kapinaan lähtiessään ymmärtää.

Vallankumousten historiassa oli ainutlaatuista, että vallankumouskapinaan osallistujat lähes kaikki armahdettiin jo puoli vuotta kapinasta. Vallankumousta räikeästi lietsonut työväen päälehtikin sai ilmestymisluvan uudelleen jo vuoden 1918 aikana. Tosin toisella nimellä.
Kapinan aloituskäskyn antanut ja sitä johtanut Sosialidemokraattinen puolue sai osallistua puolueena heti vuoden 1919 eduskuntavaaleihin.

Miksi kapinaan lähdettiin?
Eikö laillisen ediskuntatyöskentelyn kautta olisi saaatu köyhälistönkin elämään parannuksia, vaikka hitaahkosti? Työaikalait, kunnallislait ja eräät sosiaaliset uudistukset, mm. torppareiden asemaa koskevat, olivat jo hyväksyttynä ennen sisällissotaa, tai valmistelun alla.
Eduskunnassa oli puolet paikoista SDP:lla. Mutta kaikki valta piti yrittää saada vaikka asein.

Kuolemaan tuomittiin valtio- ja maanpetoksesta pahimpia johtajia. Ja eikö ollut syytä tutkia ja tuomita lievempiin rangaistuksiin kaikki kapinaan osallistujat? Rikoksena valtiopetos oli sen verran raskas.

Muistelepa Jorma Talikka myös niitä Venäjälle paenneita, tai sinne muuttaneita, työläisiä, joita ammuttiin tuhansittain täysin syyttöminä tuolla työläisten "paratiisissa" bolshevikkijohdon toimesta. Miksi nämä uhrit?? Välttämättömiä kommunistisen paratiisin saavuttamiseksiko?

Onneksi valkoinen puoli voitti sisällissodan, ja saavutimme torjuntavoitot talvi- ja jatkosodissa, joten säästyimme kommunistiselta golgatantieltä Neuvosto-Suomena. Onni niin Suomen porvareille kuin työläisillekin.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Työväkeä oli valkoisten puolella totta, mutta eikös heille uskoteltu että maa on venäläisten miehittämä etelästä käsin, olivat sitten kun etelään tulivat saksalaiset aseveljinään hiukan ihmeissään kun vastassa olikin oman maan kansalaisia, jotka uskalsivat vaatia työtä ja leipää.

Valkoisen puolen vankileirit kohtelivat punaisia todella julmasti, joukossa jopa lapsia, vanhuksia ja naisia.Olothan "paranivat" vasta kun mm:Britania oikaisi valkoisten verenhimoa ja vankien surkeaa kohtelua keskitysleireissä.

Tässä yksi lukuisista valkoisen puolen varsinaisista raukkamaisuuksista:
http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Sano nyt Jorma Talikka edes joku sana mainitsemastani suomalaisten(kin) etnisestä verilöylystä työläisten omassa valtakunnassa Venäjä/Neuvostoliitossa! (Lue Hannu Rautkallion "Suuri viha".)

Jos punainen puoli olisi voittanut sisällissodan olisi tappaminen ja vankileirien kauhut olleet moninkertaisia. Ensin olisi tapettu oikeistososiaalidemokraatit, likvidoitu porvaristo luokkana, ja vallankumouksen muut vastustajat kuskattu Siperian korpiin pakkotöihin.
Venäjältä olisi Neuvosto-Suomen johtoon noussut väkeä, varsinkin pietarinsuomalaisia bolshevikkeja.

On täysin mahdotonta ajatella, että neuvostojohto olisi sallinut Suomelle vähääkään omaa suvereenisuutta. Neuvostokansojen onnelliseen perheeseenhän Lenin meidät toivotti, vaikka itsenäisyytemme tunnustikin. Ei lahjoittanut!

Paradoksaalisesti punaisten voitto olisi lopettanut kapinan aloittaneen SDP:n puoluetaipaleen. Vain kommunistinen puolue olisi sallittu.

Sisällissodassa tapahtui paljon anteeksiantamattomia veritöitä. Mitä muuta voitiin ajatella tapahtuvan punakapinaan lähdettäessä? Niinhän joka vallankumouksessa aina tapahtuu. Laillisen hallituksen rankaisutoimia kapinallisia kohtaan ei voitu millään välttää. Oli syyllistytty valtio- ja/tai maanpetokselliseen toimintaan.

Maailmansodan aikana elintarvikepulaa oli kaikkialla sotaa käyvissä maissa, joten nälkäkuolemia vankileireillä ei sen vuoksikaan voitu välttää. Ja kapinaan osallistuneet piti tutkia ja rangaista. Miten muuten valtiohallinto olisi voinut menetellä? Ehkäpä maatalouteen vuoden 1917 aikana kohdistuneet lakko- ja muut toimet edesauttoivat myös elintarvikepulaa. Ja tietenkin turha kapina ja sen aiheuttama voittaneen puolen viha sinällään vaikeutti vankileirien elämää.

Kieltämättä köyhälistöllä oli oloissaan paljonkin kritikoitavaa, mutta ulkoparlamentaariseen toimintaan, kapinaan, asti ei ollut tarvis mennä. Kapinan alkamista lietsottiin voimakkaasti Venäjältä. Ilman sitä tuskin aseelliselle taistelun tielle olisi Suomen työväki lähtenyt.
Ja syyllisyyden kapinan kauhuista kantaa ennen kaikkea sitä voimakkaasti propagoinut vasemmistolehdistö, ja tietenkin suurin osa sisällissotaan joukkoaan johtanutta tuolloista SDP:n puoluekaaderia.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

PUHE VALKEAKOSKEN NAISKOMPPANIAN HAUDALLA VAPPUNA 2015!(TÄSSÄ SITÄ VALKOISEN PUOLEN ARMELIAISUUTTA)
Olemme paikalla jossa Valkoiset terroristit murhasivat vapunpäivänä 1918, kolmekymmentäkuusi (36)punakaartilaista 15-23vuotiasta tehtaantyttöä, joita myös Valkeakosken naiskomppaniaksi kutsutaan, heidät pantiin kaivamaan oma hautansa. Tässä murhapaikassa on jotain erilaista, tämä on kummallisen syrjässä, kirkollekin matkaa yli 10kilometriä. Ammuttavat on kuljetettu yllättävän kauas tieltä, n.½ kilometrin päähän. Aivan kuin murhaajien omaatuntoa olisi alkanut vihloa.

Koko luokkasodan ajan nämä työläisneitoset olivat liikkuneet yhdessä ja kerrotaan, että heillä oli kova aatteen palo ja luja usko paremman maailman voittoon. Muutamaa päivää ennen murhaansa Valkeakosken naiskomppania vielä oli rynnistänyt joukkojen kärjessä alvettulan sillan yli, pian sen jälkeen punaiset joutuivat Tuuloksessa kiivaaseen taisteluun saksalaisten joukkojen kanssa ja saksalaiset kokivat sodan pahimman tappionsa. Taistelun jälkeisessä kaaoksessa Valkeakosken naiskomppania jäi saksalaisten vangiksi 29 huhtikuuta 1918.

Seuraavana päivänä saksalaiset luovuttivat vangit suomalaisille valkoisille.

Naisia ei kuitenkaan kuljetettu Valkeakoskelle tai muuhun isompaan taajamaan joihin punavankeja koottiin. Heidät vietiin syvälle metsään ja edessä oli synkkää korpea.

Matkalla vartijat ja naisvangit yöpyivät ladossa. Mitä yön aikana tapahtui? Kukapa sen tietää, mutta merkit ovat todella pahat, sillä on kerrottu tuskanhuudoista, joka ladolta kuuluvana täytti tuon yön.

Seuraavan päivän aamuna naiset tuotiin pellon reunaan ja heidät pantiin kaivamaan oma hautansa. Kaikki 36 teloitettiin ampumalla, ehkä jostain vielä löytyy se paperi, jossa paljastuu, kenelle saksalaiset luovuttivat naisvangit ja nämä valkoiset pyövelit saadaan tietoomme, mutta murha ei vanhene koskaan.

Suuri kiitos Valkeakosken naiskomppanian tytöille uhrauksistanne hyvinvointi yhteiskunnan eteen, jota taas valkoinen terrori polkee häikäilemättömästi alas.

Pekka Iiskonmaki

Ei Suomessa ole koskaan ollut mitään luokkasotaa. Nuijasota voidaan tosin sellaiseksi lukea. Talonpojat nousivat ruotsiherrojen riistoa vastaan.

Vuonna 1918 alkoi Neuvostoliitosta johdettu punakapina laillista hallitusta vastaan. Siihen kuului aluksi runsaasti venäläistä sotaväkeä. Sitten Valkoinen Armeija iski.

Kaikkein merkillisintä siinä on, että SDP osallistui melko runsain joukoin kapinaan, vaikka niillä oli lähes puoles Eduskunnan paikoista.

SDP menetti tuolloin uskottavuutensa demokraattisena puolueena.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

"Suomi on 30 luvulle palannut, natsit ja porvarit on toisiaan halannut"

https://www.youtube.com/watch?v=r3dXag7CMxs

1918 ns.Voittajat vaikenevat:"»Tajusin selvästi, että itsenäisyydestämme on vain varjo jäljellä, von der Goltz on Suomen todellinen valtionhoitaja ja kaikki muut vain sätkynukkeja hänen käsissään.»"

https://fi.wikipedia.org/wiki/R%C3%BCdiger_von_der...

Toimituksen poiminnat