Jorma Joppe Talikka Oikeudenmukaisuus!

HUUTOLAISYHTEISKUNNAN PALUU!

  • HUUTOLAISYHTEISKUNNAN PALUU!
  • HUUTOLAISYHTEISKUNNAN PALUU!

 

Huutolaisyhteiskunnan paluu!

 

Arvokas vanhuus myytiin 300 miljoonalla eurolla, kun hallitus päätti säästää vanhusten laitoshoidosta. Samalla tuhannet vanhukset aloittivat kodeissaan kirjaimellisesti elinkautisen suorittamisen. Vain kellon hiljainen raksutus seuranaan he liittyivät niiden vanhusten joukkoon, jotka istuvat tai makaavat vasten tahtoaan vanhainkodeissa tai terveyskeskusten vuodeosastoilla.

Tämä vanhusten kotiin vangitseminen on tarkoituksellinen, että saadaan huomio kiusallisen huonoista laitosoloista pois ja muualle eli koti”hoitoon” jossa toki nyt huomautettavaa piisaakin.

Useita vuosia koulutetut lähi- ja sairaanhoitajat ovat useilla paikkakunnilla joutuneet omaksumaan uuden ammatin: vartijan roolin laitoksissa. He joutuvat huutamaan vanhuksille saman kuin vanginvartijat vankiloissa tiettyinä kellon aikoina: Lääkkeet! Tosin vankiloissa ne tullevat hyvin säännöllisesti, mutta varsinkin ne, joiden koti muuttui vankilaksi, saattavat saada lääkkeet hyvin epäsäännöllisesti.

Valitettavasti näyttää, että vanhusten olot alkavat muistuttaa enemmänkin eristystä ”rundia ”(vankila vankilassa), jossa sielläkin on kuitenkin oikeus tunnin ulkoiluun joka päivä. Herääkin kysymys, mikä se vanhuksen rikos onkaan.

Yhtäläisyyden rakentamista hoitopaikan, kodin ja vankilan kanssa pitäisi välttää, mutta yhtymäkohtia löytyy paljon, ja jostain syystä vankiloiden hyväksi. Etelä-Suomen aluehallintovirasto on ilmaissut (14.11.2014), että vanhuksen oikeus riittävään ulkoiluun ja liikuntaan ympäri vuoden koskee myös laitoshoidossa olevaa. Olettaisin, että myös kotiinsa vangitulle vanhukselle tämä sama oikeus kuuluu.

Vanhuspalvelulaki onkin täysin torso, sillä sanktiot puuttuvat. Tehtiin vain kosmeettinen paperi, joka ei sido ketään.

Tässä tehdään nyt vanhuksille sama kuin 90-luvun alussa mielisairaaloille, kun ne ajettiin alas ja sairaat ihmiset jätettiin kotiin oman onnensa nojaan. Näin saatiin hyvä säästö, kun huomattava määrä potilaista jäi heitteille ja päätyi lopulta pahimmillaan itsemurhaan. Tilastot olivat kivemman näköiset.

Sen jälkeen tehtiin varsinainen rahastus yksityisillä mielenterveyspotilaiden asumispalveluilla, joka on tänä päivänä kova bisnes hoivayrityksille. Toisen sairaudella rahastaminen on täysin moraalitonta, mutta tähän on kova kapitalismi hoivapalvelutkin ajanut.

Tietenkin kotona asuminen on ideana hyvä, mutta se vaatii kotiin palveluita, jotta siellä selvitään. Nyt luotetaan siihen, että omaiset hoitavat tai ostavat palveluita kotiin erilaisilta yrityksiltä. Ruoka ostetaan sieltä mistä se halvimmalla tuodaan, sii-
vouksen voi ostaa siivousfirmalta ja hoidot tykötarpeineen yrityksiltä.

Tämä ei ole suinkaan kehitystä vaan paluuta historian romukopalle, jonka ”korkeimpana” asteena on paluu huutolaisyhteiskuntaan. Historia muistaa nämä päättäjät ahneina ja välinpitämättöminä pyrkyreinä, jotka myivät hyvän ja arvokkaan vanhuuden 300 miljoonalla eurolla, kuin Juudas Jeesuksen.

Jorma Talikka, Janakkala.(Kuva(t) ja teksti(t))

Kannattaa lukea myös nämä aiheeseen liittyvät kirjoitetut faktat:

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186912-jokaisella-ihmisella-pitaa-olla-ihmisarvo

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187073-ystavyytta-jokaiselle-paivalle

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188874-petos

http://jormajoppetalikka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189604-elinkautinen

 

Tästä linkistä suoraan kansalaisaloitteeseen allekirjoittamaan Arvokas Vanhuus:https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Lasten kohdalla taas HUOSTABISNESTÄ on kasvatettu ulkolaisten firmojen hyväksi v.2006 sen ollessa 600-700 miljoona vuodessa(POLIISITOIMI MAKSOI SEN VERRAN,KARSITTIIN),viimeisin arvio nyt 1,4 miljardia vuodessa.Jopa 790 vrk.yksityisten konsernien haaraliikkeissä.KERTOKAAPA SE summa 365,ja muistakaa etteivät nuo veroja ole suomeen makselleet mm.Mehiläisestä kohuttiin aikanaan,ja Attendoa,MedOnea ynm.ynm.joiden nimien ja omistajien perässä ei pysy kukaan.Julkista sos-ja terveydenhoitoa on alasajettu sitä mukaa,kun yksityistämistä on lisätty,ja tuettu veronmaksajien rahoilla.Nämä firmat tahkoavat ainoastaan voittoa,joka on niiden päämäärä,ja tarkoitus.

Eli:vanhukset kotiin kuolemaan,ja terveet lapset ja nuoret LAITOKSIIN,PSYKIATRISILLE OSASTOILLE,SIJAIS,PERHE,KOULUKOTEIHIN SYRJÄYTYMÄÄN JA ELÄKÖITYMÄÄN ,MÖMMÖJEN JÄLJILTÄ.

Perhe-ja vanhuspolitiikka on kohdillaan tässä maassa,ulkomaita myöten tiedetäänkin.Kun sos-ja terveydenhoidosta tehtiin BISNEKSEN TARPEITA varten KILPAILUTETTAVAA ,TARJOUSTEN PERUSTEELLA TAPAHTUVAA LIIKETOIMINTAA,KASVUYRITYSTEN JA VOITTOJEN TAVOITTELIJOIDEN TARPEISIIN,SIJOITTAJIEN KOHTEIKSI,OVATKIN LAPSET JA VANHUKSET OLLEET KAUPPATAVARAA.VANHUKSESTA EI SAA NIIN HYVÄÄ HINTAA KUIN LAPSESTA.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Hyvin ilmaistu, eli kaikki on kaupan hyvin usein nämä "hoiva"-firmat, jotka tekevät bisnestä ihmisten terveydellä, tulevat vielä valmiisiin yhteisillä verovaroilla rakennettuihin tiloihin tekemään sitä bisnestä, sitten nuo voitot joista ainakaan nämä "ylikansalliset" toimijat, eivät kyllä maksa tänne veroja ja voitotkin valuvat muualle, joten kovin julmaa leikkiä vanhuksilla, lapsilla ja sairailla.

Tämä on kamala loukkaus juuri näitä nyt hoivan tarpeessa olevia sukupolvia kohtaan, jotka rakensivat hyvinvointia meille ja maksoivat veronsa vuosikymmeniä josta saimme nauttia, kunnes tuli tämä pyrkyri päättäjien sukupolvi joille kaikki on vain kauppatavaraa, häpeän heidän toimintaansa valitettavasti he eivät itse tajua edes sitä tehdä :(

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kärsämäki on ulkoistanut sotensa Attendolle ja esimerkitovat jo näkösällä, omaishoidontuki hylätään perustettomasti eikä hylkäyspäätökseen anneta edes valitusosoitusta,
On selvää että vanhuksista alennushuutokaupat tulevat alkamaan, myös ruokahuolto on yksityistetty ja ruuan taso on laskenut.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Kunnat taitavat olla taho joka rikkoo lakeja ja valtiovallan luvalla aivan huoletta, yhteinen omaisuus on kohta myyty, mitä jää jälkipolville perinnöksi, no lyhyesti HUUTOLAISYHTEISKUNTA :( Ja meille hyvinvoinnin rakentaneet vanhukset on pistetty ihmisoikeuksien ulkopuolelle, kuorman alimmaiseksi, päättäjille viesti on hyvin selvä HÄVETKÄÄ!!!

Pekka Pylkkönen

Julkisella terveyskeskuslääkärillä käynti maksaa Helsingissä jotain luokkaa 85€. Eli ihan samalla tavalla se julkinen puolikin rahastaa "ihmisten sairaudella". Oikeastihan ne rahastavat hoidosta, eivät sairauksista.

Minusta on melkein ärsyttävämpää että kauppias, kuljetusfirma, maahantuoja ja televisiotehdas kehtaavat rahastaa telkkareilla. Putkimiehistä nyt puhumattakaan!

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Terveys/Elämä tulee ensin ja heikommista on pidettävä aina huolta ikään,säätyyn ja tulotasoon katsomatta.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asia...

Sieltä löytyy mitkä maksut ovat julkisella puolella.Helsingissä ei ole mitään eri maksuja,joita sävelletään omasta päästä,ohi säädettyjen maksujen ja niiden määrien.

Käyttäjän JormaJoppeTalikka kuva
Jorma Talikka

Varsin selvältä näyttää Helsingin hinnoittelu, itselläni on vertailukohtana janakkala niminen pieni kunta en aivan yhtä selvää hinta luetteloa löytänyt, mutta pahimmat ohi lyönnit kunnassamme ovatkin sitten ne kysymykset, kenelle joku palvelu kuuluu niistä on saanut itse vanhuspuolella aivan kamaluuteen asti nauttia byrokratiasta, tyyliin pitkäaikaispaikalle ei kuulu kuntoutus, ulkoilu, fysioterapia toisaalta Avi kuitenkin kertoo että ne kuuluvat, mutta kun huomauttaa tästä kunnanvirkamiestä vastaus on emme järjestä niitä("ei ole resursseja") ja omaiseni tapauksessa meni kävelykyky ja kun se oli mennyt sanottiin ettemme vie ulkoilemaan vaikka juuri näihin oli Avi puuttunut, toisaalta kehoitetaan ostamaan palvelut yksityiseltä ja kappas firmat joita kunnassa juuri näillä aloilla ovatkin jonkun kunnanvaltuutetun tai heidän sukulaisensa omistuksessa :(

Myöskin hammashuollossa on sanottu ihan päin naamaa, että mene yksityiselle jopa heillä oli antaa luettelo yksityisen puolen toimijoista, kysyin että maksatteko, mutta se keskustelu loppui siihen.

Käyttäjän JuhaniTanski kuva
Juhani Tanski

Suomessa myytiin 1930-luvulle saakka huutolaiskaupoissa hoidettavaksi vähimmän tarjoaville köyhiä, sairaita, vanhuksia ja lapsia.
Menettely on verrattavissa nykyiseen huutolaisten järjestämiseen.

Toimituksen poiminnat